21. 07. 2018 11:33

KLIC V SILI: 112

O nas

PGD Križ je gasilsko društvo I. kategorije in skupaj z PGD Komenda in PGD Moste sooblikujemo GZ Komenda ki je bila ustanovljena leta 9.4.1999. Površina pokrivanja našega gasilskega društva zajema (24km2) od tega tudi nekaj gozdnih površin.
Društvo je bilo ustanovljeno že leta 1953 vendar je bil uradni prvi občni zbor v letu 1954 in šteje danes 195 članov.

Ker smo kot društvo edini v vasi tako povezujemo dogodke tako v kulturni in družabni obliki. Za samo preventivno in po potrebi intervencijsko dejavnost se usposabljamo preko celega leta pripravljamo društvene vaje, izvajamo pa tudi po naročilu požarno stražo na športnih in kulturnih prireditvah.
Seveda sodelujemo tudi z drugimi društvi in organizacijami predvsem z mladinsko komisijo GZ Kamnik s katerimi imamo skupna mladinska tekmovanja in letovanje.Ker pa se zavedamo, da bodo mladi prevzeli dela in naloge tudi njim posvečamo veliko pozornosti.

Ljudje na našem področju imajo veliko razumevanja za naše delovanje, kar se pozna predvsem pri prostovoljnih prispevkih in družabnih prireditvah.

Defibrilator

Defibrilator se nahaja na gasilskem domu PGD Križ na zunanji steni objekta. V nujnem primeru kliči 112.

preberi več

  • Vodstvo

    UPRAVNI ODBOR predsednik: Gregor Vrhovnik
    namestnika predsednika: Tomaž Kosec
    poveljnik: Uroš...

  • Zgodovina

    Prostovoljno gasilsko društvo je v letošnjem letu praznovalo 57. letnico aktivnega delovanja. To je v primerjavi z nekaterimi...